Nu har Barnrättsbyrån öppnat i Umeå! Den 21 mars 2018 invigdes våra nya fina lokaler. Vi tar emot uppdrag från barn och unga, 0-21 år, i Umeåregionen. Vi har öppnat i Umeå eftersom vi tycker att alla barn i Sverige ska ha tillgång till en Barnrättsbyrå. Barnrättsbyrån i Umeå är vårt första steg i spridningen av Barnrättsbyråns verksamhet i Sverige.

Vi ser fram emot att få träffa Umeås barn och unga och alla viktiga vuxna runt omkring. Hoppas vi ses.

Från och med januari 2019 hittar ni oss på Sveagatan 13. Välkomna!

Anna Wibron // Barnombud

Jag är en viljestark, lugn och glad person som brinner för att arbeta med rättvisefrågor, både i mitt arbete och i frivilligt engagemang. Ända sedan jag var liten har jag ifrågasatt orättvisor och försökt ändra på dem. Men för att orka kämpa behövs ju också annat i livet. Att laga mat, lyssna på musik, meka med cyklar och umgås med mina vänner är sådant som gör mig glad och ger mig energi. Jag har alltid sökt mig till att arbeta med barn och unga personer. Innan jag började på Barnrättsbyrån arbetade jag med ensamkommande ungdomar på ett boende, och nu senast med ett projekt där nyanlända ungdomar skrivit och berättat om sitt liv, bland annat i boken ”Okänd värld”. Tillsammans med min fantastiska kollega Jenny och er unga ska jag nu kämpa för barn och ungas rättigheter i Umeå!

Jenny Emilsson Hedman // Barnombud

Jag är en lugn, envis och engagerad beteendevetare som brinner för barns rättigheter. Som norrlänning är det otroligt kul att Barnrättsbyrån valt att starta ett kontor i Umeå, där jag nyligen börjat arbeta tillsammans med min härliga kollega Anna. Jag vill att alla barn och unga i och runt Umeå ska känna sig välkomna att kontakta oss om de behöver hjälp eller stöd med frågor som de inte vet hur de ska hantera. Förhoppningsvis kan verksamheten i Umeå växa sig stark så att vi kan finnas där för unga, anhöriga och yrkesverksamma under en lång tid framöver. Tidigare har jag jobbat på Migrationsverket, i projekt för att utveckla arbetet runt de unga som får avslag på sin asylansökan, på HVB för ensamkommande och på Bris med stödjande telefonkontakter. Annars är jag mamma till två härliga yrväder som är mina största glädjeämnen i livet. Jag tycker om att laga mat och baka, läsa bra böcker och att mina hundar drar med mig på långa promenader.

  • "De var intresserade, tog mig på allvar och ifrågasatte mig inte.”

  • ”Man vet att dom alltid ställer upp. Det spelar ingen roll vad det är.”

  • ”Att veta att man inte är ensam, att man har folk som bryr sig, det är också viktigt.”

  • "De är pedagogiska och förklarar långsamt. Du vet, ibland är reglerna skrivna med ett svårt språk och så…”

  • ”Vi kämpade ihop, med Barnrättsbyrån var jag inte ensam.”