Stockholm - Telefon växel: 08 - 15 02 22

Elin Wernquist // Grundare & Generalsekreterare

Jag är mamma, statsvetare och norrlänning med en stor och brokig familj. Jag älskar mat, slirig RnB och gulliga torp. Mitt hjärta slår för alla människors rätt till en trygg uppväxt, där de blir respekterade för precis dem de är. Det är en av anledningarna jag startade Barnrättsbyrån - för vissa barn och unga är kampen för den där tryggheten svårare än för andra. För dem vill jag kämpa. Tidigare i livet har jag arbetat med barn i utsatta situationer, i Manchester och London i England och på BRIS här i Sverige.

Ida Hellrup // Grundare & Jurist

Jag är en envis, nyfiken barnrättsjurist som älskar att hänga med min lilla familj, promenera i skogen och kolla på serier. Tillsammans med Elin och Maria var jag med och och startade organisationen Barnrättsbyrån. Jag har världens bästa jobb där jag får träffa fantastiska barn och ungdomar och tillsammans med dem och mina kära kollegor kämpa för deras rättigheter. Innan jag började på Barnrättsbyrån jobbade jag på en annan barnrättsorganisation som heter ECPAT i flera år. Jag har också gjort praktik hos Barnombudsmannen.

Klara Blank // Kommunikatör // Föräldraledig

Jag är en sprallig statsvetare som älskar barn. Jag tycker om att laga och äta god mat, lyssna på musik och att vara utomhus. Ända sen jag var liten har jag tävlat och tränat orientering - världens bästa sport om du frågar mig! Jag har tidigare jobbat på förskola, på tankesmedjan Global Utmaning och med marknadsföring på ett företag. Här på Barnrättsbyrån är min främsta uppgift att ta hand om alla de viktiga berättelser och erfarenheter vi får ta del av - och se till att de hamnar i händerna hos de som faktiskt kan påverka.

Emma Wennerström // Barnombud

Jag tycker om god mat, att läsa och göra saker med familj och vänner. Jag är socionom och har tidigare arbetat med barn och unga på socialtjänsten och som kurator på Bris. Nu är jag här på Barnrättsbyrån och det bästa med mitt jobb är att få möta alla fantastiska barn och ungdomar. Som person är jag nyfiken, pålitlig och envis. I mitt arbete betyder det att jag lyssnar och tar dig på allvar, att jag håller det jag lovar och att jag inte ger upp. När du som ung inte fått den stöd och hjälp du har rätt till så finns jag och mina fantastiska arbetskamrater här för att hjälpa dig.

Karin Henriksson // Barnombud

Jag är socionom, uppvuxen i Småland men har bott i Stockholm många år. Jag blir glad av trallvänlig musik som går att dansa och sjunga till. På fritiden umgås jag med familj, syskonbarn och vänner. Jag har tidigare arbetat med barn och unga, dels inom socialtjänsten och vid Stockholm Stadsmissions Unga Station. Det bästa med mitt jobb är att träffa alla kloka och modiga barn och unga. Oftast är jag en glad person men jag blir arg när barn och unga inte tas på allvar, bollas runt bland myndigheter eller inte får chans att förstå beslut som påverkar livssituationen.

Babak Behdjou // Barnombud

Jag är en småbarnspappa som är uppvuxen i Kista med mamma och storebror. Min inspiration i livet är min mamma som på egen hand tagit hand om mig och min bror samtidigt som hon kämpat som oppositionell mot den iranska regimen och behövt stå ut med att leva i exil. Jag har valt att jobba på Barnrättsbyrån för att jag själv växt upp i utsatta miljöer och sett hur svårt barn och ungdomar kan fara illa och hur viktigt det är att det finns vuxna som ihop med barnen kan hävda deras rätt. Jag har tidigare bland annat arbetat på advokatbyrå, Migrationsverket, varit programledare i podden Klassresan och varit med och grundat organisationen Löparakademin.

Malin Ramberg // Barnombud

Mitt namn är Malin och jag är socionom till yrket. Nyfiken och engagerad är jag både i privatlivet och i jobbet. Det bästa med mitt jobb är att jag får träffa så många härliga och kloka barn och unga. Jag är uppvuxen i Stockholm och känner mig som mest hemma på södra sidan av stan. Syskon är viktigt för mig, själv har jag tre systrar som jag älskar att umgås med. Jag gillar promenader i högt tempo med skön hiphop i lurarna. Jag har tidigare jobbat med barn och unga inom socialtjänsten, som kurator på skola och med unga brottsutsatta. På Barnrättsbyrån ska jag tillsammans med mina fina kollegor kämpa för barn och ungas rättigheter.

Umeå - Telefon växel: 090 - 13 76 60

Jenny Emilsson Hedman // Barnombud

Jag är en lugn, envis och engagerad beteendevetare som brinner för barns rättigheter. Jag vill att alla barn och unga i och runt Umeå ska känna sig välkomna att kontakta oss om de behöver hjälp eller stöd med frågor som de inte vet hur de ska hantera. Tidigare har jag jobbat på Migrationsverket, i projekt för att utveckla arbetet runt de unga som får avslag på sin asylansökan, på HVB för ensamkommande och på Bris. Annars är jag mamma till två härliga yrväder som är mina största glädjeämnen i livet. Jag tycker om att laga mat och baka, läsa bra böcker och att mina hundar drar med mig på långa promenader.

Anna Wibron // Barnombud

Jag är en viljestark, lugn och glad person som brinner för att arbeta med rättvisefrågor, både i mitt arbete och i frivilligt engagemang. Ända sedan jag var liten har jag ifrågasatt orättvisor och försökt ändra på dem men för att orka kämpa behövs ju också annat i livet. Att laga mat, lyssna på musik, meka med cyklar och umgås med vänner är sånt som gör mig glad. Innan jag började på Barnrättsbyrån arbetade jag med ensamkommande ungdomar på ett boende, och nu senast med ett projekt där unga nyanlända skrivit och berättat om sitt liv, bland annat i boken ”Okänd värld”. Tillsammans med min fantastiska kollega Jenny och er unga ska jag nu kämpa för barn och ungas rättigheter i Umeå!

Barnrättsbyrån Stockholm

Barnrättsbyrån Umeå

  • "De var intresserade, tog mig på allvar och ifrågasatte mig inte.”

  • ”Man vet att dom alltid ställer upp. Det spelar ingen roll vad det är.”

  • ”Att veta att man inte är ensam, att man har folk som bryr sig, det är också viktigt.”

  • "De är pedagogiska och förklarar långsamt. Du vet, ibland är reglerna skrivna med ett svårt språk och så…”

  • ”Vi kämpade ihop, med Barnrättsbyrån var jag inte ensam.”