hero bild

Vi söker två juniora barnombud till Stockholm och Umeå

Barnrättsbyrån är en barnrättsorganisation som kämpar för att barn och unga ska tas på allvar och få tillgång till rätt hjälp av samhället. Det gör vi genom att erbjuda barn och unga socialt och juridiskt stöd, råd och praktisk hjälp i frågor som rör barns rättigheter. Organisationen grundades 2014 och finns idag i Stockholm och Umeå.  

Om tjänsten
Vi befinner oss just nu i en spännande fas där vi sökt projektmedel för att utveckla vårt systemiska arbete med barn och deras privata och professionella nätverk. För projektet behöver vi stärka upp vårt team och söker därför två juniora barnombud som är motiverade till att utvecklas i vår organisation. Tjänsterna är föräldravikariat om 100 % som tillsätts vid beviljade medel.  

Som barnombud kommer du arbeta på uppdrag av samhällets mest utsatta barn, med uppgiften att bevaka barns rättigheter och höja deras röster. Uppdragen kan handla om att informera om rättigheter, förklara krångliga myndighetsbeslut, hjälpa barn att klaga på beslut, följa med på möten och – kanske viktigast av allt – vara ett varmt och empatiskt stöd för barnen i ofta väldigt svåra perioder av livet. Tillsammans med kollegor kommer du utveckla och hålla i Barnets relationella stormöte, en ny form av nätverksmöte där barnet får sätta agendan. 

Den vi söker
Vi tror att du är i början av din yrkeskarriär och ganska nyligen har tagit din examen. Du är ambitiös och driven och har ett särskilt intresse för barns livsvillkor och rättigheter och ser fördelar med att verka inom civilsamhället. 

Krav 

  • Socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning, exempelvis beteendevetare.  
  • Erfarenhet av att möta barn och familjer i din yrkesroll eller genom ideellt engagemang.  
  • God kännedom om samhällets hjälpsystem för barn.  

Meriterande 

  • Erfarenhet av att ha arbetat på myndighet, exempelvis socialtjänsten eller BUP. 
  • Erfarenhet av systemiskt förändringsarbete. 
  • Erfarenhet av att leda nätverksmöten, workshops eller seminarier.  

Du som människa
Du är en varm och trygg person som har nära till skratt. För att trivas hos oss är det viktigt att du är flexibel, trivs med varierade arbetsuppgifter och har förmåga att ställa om när saker förändras. Du är bra på att möta olika typer av människor och är orädd inför att leda samtal och testa nya arbetssätt. När det blir svårt har du lätt för att ta hjälp av andra.  

Din utveckling
Som juniort barnombud arbetar du nära erfarna kollegor. Utöver kollegial handledning kommer du delta i löpande kompetensutveckling i form av handledning med legitimerad terapeut, fortbildning och tillgång till expertis i barnrättsliga frågor. Barnrättsbyrån är en arbetsplats där du får möjlighet att ta stora kliv och utvecklas både i din yrkesroll och som person. 

Vår arbetsplatsplats
Vi är en tajt arbetsgrupp där vi arbetar mycket ihop och där det sociala och juridiska arbetet ofta flätas samman. Vi är ett engagerat gäng som blir förbannade över orättvisor men som vägrar att ge upp. I ett stundtals svårt och komplext arbete övar vi på att tillsammans dra lärdomar av det som fungerar såväl som av våra misstag. Utöver att kämpa för att barn ska får rätt hjälp av samhället är vi alla intresserade av att bidra till att utveckla Barnrättsbyrån som organisation. Vi är en snäll och kreativ arbetsplats där vi skrattar mycket tillsammans. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: föräldravikariat 100% ca 12 månader
Plats: en tjänst till Stockholm / en tjänst till Umeå
För tjänsten placerad i Umeå förekommer regelbundna resor i jobbet
Önskat tillträde: snarast möjligt i början av 2023
Som medarbetare på Barnrättsbyrån omfattas du av kollektivavtal hos Fremia.  

Intresserad?
Ansökan för tjänsten består av tre delar: 

  • Ett personligt brev där du besvarar frågan om varför du söker just denna tjänst och vad du kan bidra med.  
  • Spela in en kort film (ca 3 min) där du berättar om någon eller några viktiga vuxna som funnits för dig som barn och vad det var som gjorde att de blev så viktiga. Det funkar bra att använda mobilkamera och dela genom delbar länk (ex iCloud, Google drive, Dropbox) 
  • Ditt CV. 

Mejla CV, personligt brev och länk till film till emma@barnrattsbyran.se senast den 16 december 2022 Ange i ämnesraden vilken placeringsort du söker till – Stockholm eller Umeå.