hero bild

Barnrättsbyrån söker en ansvarig jurist till Stockholm

Barnrättsbyrån är en barnrättsorganisation som kämpar för att barn och unga ska tas på allvar och få tillgång till rätt hjälp av samhället. Det gör vi genom att erbjuda barn och unga socialt och juridiskt stöd, råd och praktisk hjälp i frågor som rör deras rättigheter. Organisationen grundades 2014 och finns idag i Stockholm och Umeå.  

Om tjänsten
Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker en varm, skarp och engagerad jurist som vill leda och utveckla vårt barnrättsliga arbete. Som ansvarig jurist kommer du tillsammans med övriga barnombud att ta uppdrag från barn och unga för att på olika sätt driva deras rättsliga frågor, i kontakt med myndigheter och genom strategisk processföring. Barnrättsbyrån möter samhällets mest utsatta barn och du behöver ha ett empatiskt bemötande och vara följsam i de frågor som är viktiga för barnet. Du kommer ha det övergripande ansvaret för organisationens juridiska utveckling vilket innebär att du även kommer bidra i Barnrättsbyråns påverkansarbete.  

Den vi söker
Du är en erfaren och driven jurist med särskilt intresse för barns livsvillkor, barnrättsliga frågor och humanjuridik. Du behöver tycka om att verka inom ett brett spann av arbetsuppgifter med allt från att möta utsatta barn och familjer, ge juridisk rådgivning till att driva barns frågor i domstol och progressivt arbeta med barnrättsliga påverkansfrågor. Du har förmåga att ta eget ansvar för ditt arbete och samtidigt trivs du med att samarbeta med dina kollegor. Du har förmåga och en vilja att reflektera över ditt arbete tillsammans med din arbetsgrupp, där du både kan dela med dig av kunskap och lära av andra. Du är en trygg person som har nära till skratt. 

Krav: 

  • jur.kand. examen  
  • fullgjord notarietjänstgöring 
  • minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat och relevant juridiskt arbete vid myndighet, advokatbyrå inom det humanjuridiska fältet eller motsvarande.    
  • erfarenhet av att ha arbetat med barn och unga.  

Meriterande:  

  • processvana 
  • kunskaper och erfarenhet från flera olika relevanta barnrättsliga områden, så som socialrätt, migrationsrätt, straffrätt, familjerätt 
  • tidigare anställning vid flera olika relevanta arbetsplatser. Till exempel åklagare, utredare, föredragande eller handläggare vid myndighet så som Migrationsverket, tillsynsmyndighet, domstol, särskild företrädare för barn, offentligt biträde eller motsvarande.  

Vi ser gärna också att du har B-körkort. 

Din utveckling
Som ansvarig jurist arbetar du i ett tvärprofessionellt team. Utöver kollegial handledning kommer du delta i löpande kompetensutveckling i form av handledning med legitimerad terapeut, fortbildning och tillgång till expertis i barnrättsliga frågor. Barnrättsbyrån är en arbetsplats där du får möjlighet att ta stora kliv och utvecklas både i din yrkesroll och som person. 

Vår arbetsplats
Vi är en tajt arbetsgrupp där vi arbetar mycket ihop och där det sociala och juridiska arbetet ofta flätas samman. I ett stundtals svårt och komplext arbete övar vi på att tillsammans dra lärdomar av det som fungerar såväl som av våra misstag. Utöver att kämpa för att barn ska får rätt hjälp av samhället är vi alla intresserade av att bidra till att utveckla Barnrättsbyrån som organisation. Vi är en snäll och kreativ arbetsplats där vi skrattar mycket tillsammans. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid. Provanställning om 6 månader tillämpas. 
Plats: Stockholm 
Önskat tillträde: snarast möjligt.
Som medarbetare på Barnrättsbyrån omfattas du av kollektivavtal hos Fremia.  

Intresserad?
Ansökan för tjänsten består av tre delar: 

  • Ditt CV 
  • Spela in en kort film (högst 2 min) där du berättar varför du vill arbeta som ansvarig jurist på Barnrättsbyrån (ex iCloud, Google drive, Dropbox). 
  • En skriftlig redogörelse på högst en sida där du beskriver en barnrättslig fråga du skulle vilja driva genom strategisk processföring, alternativt din syn på vikten av strategisk processföring.  

Mejla CV, länk till film och den skriftliga redogörelsen till emma@barnrattsbyran.se senast den 10 september 2023. Ange i ämnesraden: Ansvarig jurist