Barnrättsbyrån, Maskrosbarn och Child10 i mångmiljonsatsning för att göra verklighet av barnkonventionen

Skrivet av Barnrättsbyrån, 19 december, 2019

Nu är det äntligen klart! Med Childhood och Hugo Stenbecks Stiftelse i ryggen kommer Barnrättsbyrån tillsammans med Maskrosbarn och Child 10 ta stora kliv de kommande åren för att göra verklighet av att barnkonventionen blir lag.

Den nya lagen behöver testas i domstol och barn behöver få tillgång till det bästa möjliga juridiska stödet. Genom denna satsning kommer vi kunna fokusera på att göra just det! Vi är SÅ glada och peppade och hoppas ni vill vara med oss på den här spännande resan! ⭐️

”Vi är stolta över att ha möjlighet att föra samman och skapa förutsättningar för ett sådant gediget arbete som planeras, något som krävs i detta avgörande ögonblick för barns rättigheter. Just nu behövs både mod och expertis, något som förenar de medverkande verksamheterna”, säger Sara Damber, verksamhetschef Hugo Stenbecks Stiftelse.

Läs mer i pressmeddelandet nedan och lyssna på en intervju med Barnrättsbyråns grundare Elin Wernquist i Sveriges radio Ekot från den 18 december:

Pressmeddelande från Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/childhood/pressreleases/childhood-och-hugo-stenbecks-stiftelse-stoedjer-barnraettsbyraan-maskrosbarn-och-child-10-i-maangmiljonsatsning-foer-att-goera-verklighet-av-punkt-punkt-punkt-2955302?fbclid=IwAR01MRT6yFi5P3ezcepNRrar1x_jjupLeYnQ37L7RZtZXfCPw5Y__lJzBlM

Radiointervju: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?artikel=7369862&programid=83