Barnrättsbyråns tillgänglighet och öppettider framåt

Skrivet av Barnrättsbyrån, 21 januari, 2021

Under hösten 2020 var det rekordmånga vuxna som kontaktade Barnrättsbyrån. Så många att vi inte hade möjlighet att svara alla. För att kunna ta emot barn och unga på ett bra sätt har vi behövt arbeta om våra öppettider. Vi kommer inte längre kunna vara tillgängliga för råd och stöd till vuxna som vi tidigare varit. Det beror på att den delen av verksamheten tog allt för mycket tid från vårt arbete direkt med barnen. Barnrättsbyrån kommer framåt främst vara tillgängliga för barn och unga som skulle kunna ge oss ett uppdrag. För vuxna som har generella frågor om barns rättigheter eller behöver råd och stöd, kan vi rekommendera Bris Vuxentelefon om barn 077-150 50 50.

Är du vuxen och vill prata med Barnrättsbyrån om ett barn som kan behöva vår hjälp? Då är du välkommen att höra av dig måndagar kl. 13-16 eller onsdagar kl. 9-12. Barnrättsbyrån i Stockholm har nummer 08-15 02 22. Barnrättsbyrån i Umeå har telefonnummer 090-13 76 60.

Är du barn eller ungdom och vill komma i kontakt med oss? Då kan du alltid ringa oss eller mejla oss – vi svarar dig inom 1-3 dagar. Läs mer om hur du tar kontakt under fliken Behöver du hjälp.

Även om detta innebär att vi begränsar våra öppettider, hoppas vi kunna blir tillgängliga på ett bättre och tydligare sätt!