Sommarhälsning från Barnrättsbyrån

Skrivet av Barnrättsbyrån, 28 juni, 2019

Så kom den igen, sommaren. En intensiv, rolig och utmanande vår går mot sitt slut. Inledningen på vårt femte år som fristående organisation har på ett sätt rullat på som vanligt: vi fortsätter att möta och samarbeta med samhällets mest utsatta barn och unga för att deras rättigheter ska tillgodoses.

Vi har släppt utvärderingar i både Stockholm och Umeå som visar att vi spelar en viktig roll i barnens liv och i nästan alla uppdrag bidrar till en positivt förändring i livet. Vi kan se att vårt sätt att göra barnen delaktiga i allt det vi gör tillsammans faktiskt är unikt. Kanske det vi är mest stolta över. 

Samtidigt står vi inför ett både spännande och utmanande skede – hur och på vilket sätt ska vi finnas framåt – nu när vi inte är ett nytt spännande projekt? Våren har spenderats med att söka nya medel och utforska vilken organisation Barnrättsbyrån ska vara nu och om 10 år. 2020 blir barnkonventionen svensk lag – en milstolpe för Sverige! Vi ser att Barnrättsbyrån kommer kunna spela en viktig roll i arbetet med att göra verklighet av lagen. Om detta får ni höra mer om i höst! 

Vi vill tacka våra modiga barn och unga för förtroendet – att arbeta för er är en ära! Vi vill också rikta ett varmt tack till alla andra viktiga runtomkring; alla familjer, socialsekreterare, lärare, familjehem, skolkuratorer, volontärer, listan kan göras lång. Och slutligen tack till alla finansiärer som gör vårt arbete möjligt. Ni gör skillnad <3

Nu ska vi vara lediga och ladda batterierna. De kommer att behövas i vår kamp framåt. Vi ses i augusti! 

Elin & Ida